Haegse Dames @ Spanje Portugal



V I D E O



Reisroute:
Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Madrid. Aansluitend een stadsbezoek aan Madrid.
Dag 2: Madrid – Toledo – Madrid (ca. 155 km).
Dag 3: Madrid – Avila – Salamanca (ca. 220 km).
Dag 4: Salamanca – Bejar en Candelario – Malpartida de Plasencia (Extremadura) (ca. 200 km).
Dag 5: Torrejon el Rúbio – Cáceres – Mérida (ca. 220 km).
Dag 6: Mérida – Elvas – Estremoz – Évora (ca. 165 km).
Dag 7: Évora – Lissabon (ca. 132 km).
Dag 8: Stadsbezoek Lissabon.
Dag 9: Lissabon – Cascais – Boca do Inferno – Sintra – Lissabon (ca. 78 km).
Dag 10: Vliegreis Lissabon – Amsterdam.
1e dag - Amsterdam-Madrid
Vliegreis van Amsterdam naar Madrid. We maken direct een stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden van deze Koninklijke stad. Madrid is van oorsprong een moorse nederzetting uit de negende eeuw. Tegenwoordig is het een moderne en dynamische stad met veel charme. Rondom de Plaza de la Paja zijn nog veel middeleeuwse elementen te ontdekken. Het traditionele centrum van de stad, ‘Madrid de los Austrias’, dateert uit de Gouden Eeuw. Hier dichtbij vindt u de beroemde Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Spanje met prachtige zuilengalerijen. Op het Plaza Mayor speelt het dagelijkse leven zich af. Mannen lopen er rondjes, pratend over het leven en studenten pikken een terrasje. Heerlijk om hier even te ontspannen. Bezienswaardig is ook het Koninklijk Paleis, omringd door schitterende tuinen, een prachtig voorbeeld van de 18e-eeuwse paleiskunst. De stad is rijk aan tal van andere interessante monumenten en u vindt er bovendien vele tuinen en parken, zoals El Retiro, de botanische tuin die in de 18e eeuw werd aangeplant op koninklijk bevel. We brengen de komende twee nachten door in 4-sterren hotel Exe Gran Hotel Almenar in Las Rozas.
2e dag - Madrid en Toledo
De ochtend brengen we door in Madrid, waarna we op weg gaan naar de op een heuvel gelegen historische stad Toledo, één van de belangrijkste oude steden van Spanje. Het middeleeuwse centrum is indrukwekkend want daar, temidden van de oorspronkelijke stadswallen, vinden we de unieke overblijfselen uit de rijke moors-christelijke geschiedenis van de stad. Bezienswaardig zijn onder meer de kathedraal, de kloosterkerk van San Juan en de voormalige synagoge. In de San Tomé kerk bevindt zich het bekendste werk van El Greco, ‘de begrafenis van de Hertog van Orgaz’. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Las Rozas. Reisafstand ca. 155 km.
3e dag - Madrid-Avila-Salamanca
We laten Madrid achter ons en gaan op weg naar Salamanca. Onderweg bezoeken we Avila, de hoogst gelegen stad van Spanje (op 1130 m). De gaaf bewaard gebleven muren en 88 torens beschermen het unieke centrum. Vervolgens reizen we verder naar de charmante Spaanse universiteitsstad Salamanca. In deze stad brengen we de volgende nacht door in het 4-sterren hotel Regio. Reisafstand ca. 220 km.
4e dag - Salamanca-Bejar en Candelario-Malpartida de Plasencia (Extremadura)
Vanochtend verkennen we Salamanca, één van de mooiste renaissancesteden van Europa en vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook nu nog overheersen studenten deze interessante en levendige stad. Bezienswaardigheden zijn de oude en nieuwe kathedraal, de universiteit en uiteraard het prachtige Plaza Mayor, dat samen met het Plaza Mayor in Madrid kan wedijveren om de titel ‘mooiste plein van Spanje’. We nemen afscheid van Salamanca en reizen verder via de uitgestrekte regio Extremadura, met haar ruige natuur. Onderweg pauzeren we in de dorpjes Bejar en Candelario. We passeren het beschermde natuurpark Sierra de Francia, een relatief onbekend (maar werkelijk prachtig!) gebied, rijk aan authentieke middeleeuwse dorpen waar de tijd is stil blijven staan en unieke flora en fauna. De berg Peña de Francia (1727 m), een wereldberoemde spirituele plek voor pelgrims, houdt een oogje in het zeil. Deze nacht verblijft u in Asur Hotel Cañada Real in Malpartida de Plasencia, bij vertrek op 25 maart 2016 verblijven we in AHC Hoteles Cáceres in Cáceres. We bevinden ons hier nabij het Parque Nacional de Monfragüe, met 18.000 hectare het grootste natuurreservaat van de regio Extremadura en opgenomen op de lijst met beschermde natuurgebieden van UNESCO. Reisafstand ca. 200 km.
5e dag - Malpartida de Plasencia-Cáceres-Mérida
We rijden naar Cáceres, een stad waar vele veroveraars van de Nieuwe Wereld vandaan komen. De trots van Cáceres is de vrijwel geheel intact gebleven stadsmuur, die het prachtige oude stadshart geheel omarmt. We zien hier onder meer de paleizen (stille getuigen van de rijkdom van weleer) van de ‘extremeños’ die met roem en goud terugkeerden uit Zuid-Amerika. Cáceres staat bekend als ooievaarsstad: op vrijwel alle schoorstenen en torens van de stad bevinden zich ooievaarsnesten. Na dit bezoek gaan we verder naar de Romeinse stad Mérida, waar nog tal van historische bouwwerken te bewonderen zijn. Hoogtepunt van de overblijfselen is het Romeinse theater, één van de best bewaarde uit de hele Romeinse wereld en ook tegenwoordig nog steeds een podium voor een zomers toneelfestival. Verder vindt u op het terrein onder meer een amfitheater, ruïnes van een Romeins huis en het Casa del Anfiteatro, waarvan ondergrondse zuilengangen en grote stukken mozaïek bewaard zijn gebleven. We overnachten in het 4-sterren hotel Tryp Medea in Mérida. Reisafstand ca. 220 km.
6e dag - Mérida-Elvas-Estremoz-Évora
Vandaag bezoeken we Elvas, Deze garnizoensgrensstad werd van de 17e tot de 19e eeuw zwaar versterkt en is het grootste verdedigingswerk met droge grachten ter wereld. De vestingwerken zijn ontworpen door de Nederlandse Jezuïtische pater Cosmander. Door het indrukwekkende Amoreira aquaduct kon het bolwerk langdurige belegeringen weerstaan. Onderweg zien we marmergroeven en het stadje Estremoz met zijn middeleeuwse bovenstad die wordt gedomineerd door een 13de-eeuwse marmeren toren van 27 meter hoog, staande op een heuveltop van 425 meter. Verder rijdend door de wijnbouwstreken van de Alentejo komen we aan in Évora, waar we verblijven in het 3-sterren hotel Santa Clara. Reisafstand ca. 170 km.

7e dag - Évora-Lissabon
Onze aandacht gaat vanochtend uit naar Évora, het hoogtepunt van de streek Alentejo. Het is beslist één van de meest charmante steden van Portugal met zijn bekoorlijke witte huizen, smeedijzeren balkonnetjes en fleurige dakterrassen in smalle kronkelige straatjes. Deze culturele schatkamer (er is zeer veel fraais te bewonderen!) wordt omgeven door oude stadsmuren. Vervolgens reizen we door naar de kust. We verblijven de laatste nachten in 4-sterren hotel Altis Park in Lissabon. Bij vertrek op 24 mei, 31 mei, 14 juni en 27 september 2015 verblijven we in de omgeving van Lissabon. Reisafstand ca. 132 km.

8e dag - Lissabon
We ontdekken vandaag het karaktervolle Lissabon aan de rivier de Taag. Een uitgebreide tour brengt ons langs de vele hoogtepunten van deze heerlijke Portugese hoofdstad, bestaande uit 5 stadswijken met elk hun eigen charme. Het oergezellige centrum wordt gevormd door de zeventiende-eeuwse wijk rond de Rossio. Ten oosten van het monumentale plein Praça do Comércio liggen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria. Deze worden gedomineerd door het imposante S. Jorge-kasteel, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lissabon en de Taag. Het straatbeeld van deze wijken wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes. Naar het westen liggen de wijken Bairro Alto en Madragoa, met hun unieke straatjes. En in het uiterste westen vindt u het monumentale gebied van Belém met de Torre de Belém, het Jerónimos-klooster en het cultureel centrum van Belém. 's Middags is de keuze aan u. Gaat u Lissabon nog wat nader op eigen gelegenheid ontdekken of keert u terug naar het hotel.
9e dag - Cascais, Boca do Inferno en Sintra
Een mooie excursiedag vanuit Lissabon. Op het programma staan Cascais, de Boca do Inferno en Sintra. De trendy badplaats Cascais ligt aan een mooie baai en herbergt niet alleen een mooi strand, maar ook gezellige steegjes en een boulevard. Ook staan we stil bij de prachtige kustlijn, de ruige Boca do Inferno aan de Atlantische Oceaan. Tot slot bezoeken we het verrassende Sintra, rijk aan fantastische kastelen en paleizen, waaronder het indrukwekkende Palácio Nacional. Sintra staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESO, geheel terecht. De fraaie ligging, de koelte van de heuvels en waterbronnen maakten deze plaats tot hét zomerverblijf van de Portugese koningen en de opvallende paleizen zijn stille getuigen van de rijkdom van weleer. Reisafstand ca. 78 km.
10e dag - Lissabon-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breipatronen Visserstruien

Teek / Lyme (Voor de derde keer voor mijn kleren?)

Up-Side-Down Hyves Blog Stellendam