Nijmeegse Vierdaagse 16 t/m 19 juli 2013




Leuk filmpje gemaakt!





Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse kunnen zich opmaken voor een warme start. De wind waait vanaf maandag uit het westen waardoor we te maken krijgen met oplopende temperaturen. 'Dinsdag wordt het 22 graden aan de kust tot 26 graden in het oosten van het land'. Dat melden Meteo Consult, het KNMI en Weerplaza.
In het weekend zal een mix van wolken en zon het weerbeeld domineren met temperaturen rond de 21 graden. Maandag zal de noordelijke wind waarmee we nu te maken hebben draaien en stroomt warme lucht vanuit het (zuid)westen ons land binnen. Het gevolg hiervan is dat vanaf maandag het kwik zal oplopen tot 25 graden.

Vierdaagse
De 97ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse lijkt dus zomers van start te gaan. Temperaturen lopen in het oosten van het land op tot wel 26 graden. Dat is volgens het KNMI in vergelijking met eerdere edities boven gemiddeld. In de meeste gevallen was het normaal Hollands zomerweer: licht wisselvallig met af en toe regen of een bui en ongeveer 21 graden. Extreem warm was het op 21 juli 1995 en 17 juli 2003 toen in Nijmegen tijdens de Vierdaagse 35 graden werd gemeten. 

Het verwachte zomerweer is echter van korte duur. Halverwege volgende week komt de noordelijke stroming weer doorzetten. De bewolking rukt dan weer op en de temperaturen laten een lichte daling zien tot normale waarden (23 graden).

Deelnemen aan de 97ste Vierdaagse?
De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks 42.000 wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in Nijmegen en de prachtige, bosrijke omgeving. Langs het parcours verzamelen zich dagelijks duizenden bezoekers die de deelnemers toejuichen en aanmoedigen. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.
De inschrijving voor de 97ste Vierdaagse is sinds 5 april (24.00uur)  gesloten. Omdat de inschrijflimiet is overschreden, zal op vrijdag 12 april een loting plaatsvinden.
Als u niet staat ingeschreven, is deelnemen aan de Vierdaagse dit jaar niet meer mogelijk. Wilt u volgend jaar (2014) deelnemen aan de Vierdaagse? Eind december wordt de nieuwe regelgeving bekend gemaakt en in februari 2014 start de inschrijving.

LOPERS EN VRIJWILLIGERS ROON.ZIDEO.NL WENST U VEEL LEVENS PLEZIER BIJ DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breipatronen Visserstruien

Teek / Lyme (Voor de derde keer voor mijn kleren?)

Up-Side-Down Hyves Blog Stellendam